Karštą vasaros dieną išgyventi daug maloniau su vėsiu, gardžiu gėrimu rankoje. Ir tikrai nevertėtų kavos nustumti į tolimiausią lentynos kampą! Štai paprastas receptas, kaip atsigaivinti tiesiog namuose ir kartu pasimėgauti kavos skonių atradimais - nebėgant iki artimiausios kavinės ;)
Dviems porcijoms gėrimo, jums reikės:
-
18g kavos pupelių, maltų vidutiniu rupumu
-
filtrinio kavos aparato, pvz., Chemex, ir jam pritaikyto filtro
-
250ml karšto vandens kavai užplikyti
-
300ml (arba 1 skardinės) atvėsinto toniko
-
ledo kubelių
Ruošimo eiga:
-
užkaiskite vandenį
-
atsisverkite ir sumalkite kavą
-
sudėkite ledo kubelius į Chemex indą (keletą kubelių atidėkite į šalį)
-
uždėkite filtrą ant Chemex indo ir suberkite į jį maltą kavą
-
karštu (bet ne verdančiu) vandeniu pradėkite plikyti kavą:
-
pirmiausia užpilkite tiek, kad kavos drožlės įmirktų ir taip palaikykite apie 30sek
-
tuomet lėtais ir lengvais sukamaisiais judesiais toliau pilkite likusį vandenį ant kavos drožlių. Venkite tiesioginio vandens sąlyčio su popieriniu filtru
-
-
pasiruoškite 2 vėsias stiklines su dar keliais ledo kubeliais jose
-
įpilkite apie 150ml toniko į kiekvieną iš stiklinių
-
Visai kavai suvarvėjus į Chemex'ą, pašalinkite popierinį filtrą su drožlėmis
-
kavą pilkite į stiklines
-
mėgaukitės :)
PRO patarimas: prieš naudojimą, Chemex filtrą reiktų apipilti karštu vandeniu taip iš jo nuplaunant popieriaus skonį ir kvapą. Šis veiksmas atliekamas įstačius filtrą į indą, tačiau dar nesubėrus kavos. Šis vanduo pašalinamas iš Chemex indo ir tik tuomet į filtrą beriama kava plikymui.
P.S. Jeigu beskaitydami sau panosėj pašnibždėjote "pfff, aš tai kavą perku jau maltą", jums gali būti įdomu sužinoti apie kavos malimo įtaką skoniui.